tirsdag den 20. september 2011

4.a Hirtshals Skole er sej - trodser regnen

Vi trodsede regnvejret og kørte til Øststranden, hvor vi kunne finde læ for regnen og blæsten. På grund af regnen talte vi ikke mågerne i dag. Klassen blev delt i to grupper. Den ene gruppe skulle først tjekke mågerne på stranden sammen med Sif. Der var mange Svartbag og Sølvmåge, men kun en blev set med farvering og den nåede at flyve væk, inden ringen blev læst. Den anden gruppe startede med at gå med Anders til slambassinet, hvor Anders lagde fiskerester ud for at lokke mågerne til. Mågerne fløj rundt over fiskene, men turde ikke lande - vi var nok for tæt på.


Til gengæld var vi heldige at finde 8 dværgmåger, der fangede føde i søen ved slambassinet, så nu har vi set verdens mindste måge - og en af de største, svartbagen. Dværgmågen er ikke så almindelig i Danmark, men i de sidste uger har en flok holdt til ved slambassinet i Hirtshals. Fuglen på billedet er en ungfugl fra i år. Den er meget spraglet og kan godt ligne en ride.

Nu glæder vi os til at høre, hvad I andre klasser har set af måger rundt omkring!

1 kommentar:

  1. Tak for den interessante artikel i Nordjyske Stifttidende 21. oktober 2011, Jeg kan supplere med, at min hustru og jeg 2 gange indenfor en uge har set en ringmærket sølvmågeunge i Løgstør havn. Det er ikke alle i Løgstør, der hader måger!
    M.v.h. Fam. Kruse, fjordgade 6, Løgstør

    SvarSlet