onsdag den 12. oktober 2011

5a Hirtshals Skole finder 3 farvemærkede måger 12. okt. 2011

På klassens første tur på Hirtshals Havn fandt vi 3 farvemærkede måger i løbet af 10 minutter. Den første Svartbag J765W stod først på kajen og derefter fløj den rundt over os sammen med Svartbag J704W. Begge var unge måger og holdt til ved kutteren Kas-Ken. Her kunne de finde fiskerester i nettet.


J765W blev ringmærket på Korsholm, en af de små øer ved Strandby, den 15. juli i år. Den blev set ved Strandby den 9. september. J704W blev ringmærket på Græsholm ved Strandby den 13. juli i år. I august og september blev den set ved Träslövsläge og Göteborg i Sverige. Fra den 10. oktober har den været i Hirtshals.


Den tredje Svartbag JE251 fandt vi på gruset ved Skagerrak Fiskeeksport. En lastbil jagede den op. Den fløj heldigvis ikke så langt, men landede på kajkanten. Vi var så tæt på mågen at ringen kunne aflæses med håndkikkert - mange fik også set den i den store kikkert, teleskopet.


JE251 blev ringmærket ved Lindesnes, Norges sydligste punkt, den 9. juli 2010 - siden september 2010 er den blevet set i Skagen og Hirtshals. Fra juni i år har den holdt til i Hirtshals.


Matthias med bogstaver på jakken kigger på JE251 med bogstaver og tal på benet.

I havnen var der mange Svartbage og Sølvmåger, der søgte efter føde - vi så både voksne fugle med gule næb med røde pletter og ungfugle med plettet fjerdragt. Der var også enkelte rider med sorte vingespidser og hættemåger, der var komme i vinterdragt - de havde ikke længere hætte på.
Ved Nyfrost fandt vi en masse fjer, som mågerne har fældet. Fjerene falder ned fra det flade tag, hvor mågerne sover om natten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar