tirsdag den 11. oktober 2011

5b Strandby Skole på havnen 28. sep. og 5. okt.

Onsdag d. 28. september var den første tur til havnen. Inden afgangen havde vi set på vores udstoppede måger hjemme på skolen. Vi havde både set på de store og de små måger. Vi havde snakket ungfugle og set på næb og fødder.

Lærer Annette Larsen


Den første gang på havnen 28. september:

Sidste gang i natur/teknik var vi på havnen og kikke efter måger med ”nummerplader” på. Vi havde været i brugsen efter toastbrød, som vi ville kaste ud til mågerne. Da vi havde købt toastbrød gik vi hen til havnen. Vi smed noget toastbrød, men mågerne ville ikke komme tæt nok på.

Skrevet af Simone, Laura J, Laura C og Ditte


Anden tur på havnen den 5. oktober:


At tælle måger:
Vi skulle tælle hvor mange måger, der var på havnen. Vi skulle tælle en del hver. Vi brugte vores kikkerter. En skulle tælle dem på taget en anden talte dem på stenene. Der var også måger på molerne. Dem talte vi også.


Den døde måge:
Da vi kom til havnen fandt vi en død måge. Den havde en sølvring og en ”nummerplade” på. På den nummerplade stod der: JW901. Vi gik videre hen til slæbestedet. Vi kiggede på måger, men vi fandt ikke nogen med nummerplader eller ringe på.

Skrevet af Caroline, Katja, Johanne og Cecilie

Kære 5b Strandby Skole

Det lyder som om I har haft nogle gode ture på havnen. Jeg har prøvet at forstørre billedet af mågen med ringen - jeg kan se at det starter med "JW" - så ved vi at den er ringmærket på Hirsholmene. Fjerdragten viser at fuglen er fra i år.

Det bliver spændende at se, hvor og hvornår "JW901" er mærket - jeg har en mistanke! De sidste uger har jeg fundet en del farvemærkede måger i Hirtshals, som først havde været i Strandby - men "JW901" dukker altså ikke op i Hirtshals....

Anders Østerby

Ingen kommentarer:

Send en kommentar